Streppel krijgt verzoek vanuit spelersgroep: 'Hebben 'NEC' niet meer nabeschouwd'

Streppel krijgt verzoek vanuit spelersgroep: 'Hebben 'NEC' niet meer nabeschouwd'

16-05-2017 11:56
35

Bij sc Heerenveen zijn alle ogen gericht op de play-offs. Trainer Jurgen Streppel heeft de verloren wedstrijd tegen NEC van afgelopen weekend gelaten voor wat het is, op verzoek van de spelersgroep. 

De Friezen gingen met 0-2 onderuit tegen NEC. Alle focus ging echter meteen op de play-offs: het duel is niet nabeschouwd. "We hebben die wedstrijd maar niet nabeschouwd. Vroegen de spelers ook om. Die wilden meteen de focus op Utrecht en de play-offs. Dat vind ik een goed signaal", zegt Streppel tegen Omrop Fryslan

Woensdagavond speelt Heerenveen de heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs tegen FC Utrecht. De selectie overnacht in een hotel. "Je probeert toch een soort Europa Cup-sfeer te creëren. Dat hebben we een paar keer eerder gedaan dit seizoen", zegt Streppel. Woensdag begint het heenduel om 18.30 uur in het Abe Lenstra Stadion. Drie dagen later wordt de return afgewerkt. De winnaar over twee duels gaat naar de finale van de play-offs, waarin gestreden wordt om een Europa League-ticket.