Als ik bij Barcelona of Bayern München zat, was ik allang ontslagen

"Als ik bij Barcelona of Bayern München zat, was ik allang ontslagen"

16-05-2017 12:49
8

Manchester City-manager Pep Guardiola is ontevreden over zijn debuutseizoen bij Manchester City. Dat zegt de 46-jarige Catalaan in gesprek met de BBC. Naar eigen zeggen mag Guardiola van geluk spreken dat hij volgend jaar nog steeds werkzaam is bij The Citizens.

Guardiola arriveerde een jaar geleden met hoge verwachtingen in Manchester, maar zijn debuutseizoen in de Premier League eindigt zonder prijzen. "Een grote club moet altijd prijzen winnen", aldus Guardiola. "Als ik bij Barcelona of Bayern München zat, was ik allang ontslagen. Hier krijg ik gelukkig een tweede kans. Ik zal er alles aan doen om volgend jaar beter te presteren."

Het seizoen 2016/2017 gaat de boeken in als de eerste voetbaljaargang waarin Guardiola geen prijzen pakt als manager. Met Manchester City strandde hij in de achtste finales van de Champions League, terwijl de halve finales het eindstation vormden van het FA Cup-avontuur. In de Premier League hebben The Citizens nog twee wedstrijden om de huidige vierde plek, die recht geeft op de voorronden van de Champions League, vast te houden.