Update: Renard roept Ziyech tóch op: rentree in duel met Oranje lonkt

Update: Renard roept Ziyech tóch op: rentree in duel met Oranje lonkt

18-05-2017 15:48
38

Mimoun Mahi kan zijn debuut maken voor Marokko in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op woensdag 31 mei. De FC Groningen-aanvaller, geboren in Den Haag, is door bondscoach Hervé Renard opgenomen in de voorselectie.

Mahi werd onlangs gepolst door de coach die in de clinch ligt met Ajacied Hakim Ziyech, maar wel brood ziet in de in vorm verkerende aanvaller van Groningen. Die liet aan de keuzeheer onlangs aan de telefoon weten beschikbaar te zijn voor Marokko. Mahi neemt met FC Groningen deel aan de play-offs, maar zal woensdag uit voorzorg niet in actie komen tegen AZ. De niet geheel fitte aanvaller richt zich op zijn rentree in de return.

FC Groningen-trainer Ernest Faber laat aan het Algemeen Dagblad weten dat de voorselectie voorde 23-jarige Mahi voor hem niet als een verrassing komt. "Mimoun kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten en hij heeft de afgelopen maanden veel doelpunten gemaakt. Voor Mimoun is dit een mooie bekroning op een goed seizoen", aldus Faber.

Update 18/05 15.48: Ziyech is wel degelijk opgenomen in de voorselectie van Marokko voor het oefenduel met Oranje. Dat melden diverse media donderdag. De Ajax-spelmaker werd lange tijd niet opgeroepen door bondscoach Hervé Renard. Marokko en Nederland nemen het op 31 mei tegen elkaar op.