Ten Hag: 'Onze jongens zijn hongerig en hebben hier het hele jaar voor gewerkt'

Ten Hag: 'Onze jongens zijn hongerig en hebben hier het hele jaar voor gewerkt'

16-05-2017 20:07
14

Voor FC Utrecht krijgt het seizoen met de play-offs om Europees voetbal een mooi staartje. Erik ten Hag richt zich met zijn elftal op de uitwedstrijd van morgenavond tegen sc Heerenveen en is vol vertrouwen.

Utrecht beleefde een ijzersterk seizoen in de Eredivisie en eindigde overtuigend als vierde. De verwachting is dat het duel van morgen in het Abe Lenstra Stadion onder zomerse temperaturen wordt gespeeld. "Wij spelen nooit zomeravondvoetbal. Wij zijn fit en we hebben vertrouwen. Met deze ingrediënten creëren we de juiste spanningsboog. Wanneer wij vervolgens de juiste energie afroepen, zetten we ook een goede prestatie neer. Daar is het ons om te doen."

Ten Hag vindt dat zijn ploeg Europees voetbal verdient. "Onze jongens zijn hongerig en hebben hier het hele jaar keihard voor gewerkt. We hoopten na het vertrek van Ramselaar, Letschert en Boymans een stabiel seizoen te draaien met daarin een plek in het linker rijtje. In het begin beseften we dat de trein weleens kon gaan haperen, maar uiteindelijk hebben we deze met z’n allen weer op het spoor gekregen. We zijn van goed naar beter gegaan, maar we zijn nog niet tevreden."