Overmars tackelt redenatie Jans: 'Wij vinden dat het een licentie-eis moet worden'

Overmars tackelt redenatie Jans: 'Wij vinden dat het een licentie-eis moet worden'

17-05-2017 07:34
69

Nicolai Jörgensen heeft de discussie over kunstgras op de Nederlandse velden weer aangewakkerd. De Deense topscorer van Feyenoord krijgt bijval van Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij aartsrivaal Ajax.

"Wij vinden eigenlijk dat het een licentie-eis moet worden", zegt Overmars in De Telegraaf. "Maar je hebt met de meerderheid te maken." Hij heeft er naar eigen zeggen bijna geld voor over om iedereen in de Eredivisie op gras te laten spelen. "Het is essentieel om talenten op te leiden op en voor gewoon gras."

Volgens Ron Jans is het spelen op kunstgras in Nederland niet meer zo makkelijk terug te draaien. De scheidend coach van PEC Zwolle stelt dat onder meer bij zijn club alle (jeugd)teams het kunstgras in het stadion gebruiken. "Al dat soort clubs zouden, als het kunstgras wordt afgeschaft, nieuwe trainingscomplexen moeten gaan bouwen. Daar is natuurlijk enorm veel geld mee gemoeid."

Overmars tackelt de argumentatie van Jans. "Dan vraag ik hoe oud hun club is. 107 jaar? Hoe heb je het die 102 jaar daarvoor gedaan dan?" De Zwolle-trainer reageert gevat. "Er wordt de hele tijd van alles geroepen, maar de eerste die met een goed voorstel komt, waardoor een oplossing in zicht komt, verdient wat mij betreft de Nobelprijs.”

Wellicht komt Overmars daarvoor in aanmerking: "Misschien dat de KNVB een soort lening kan verstrekken."

Lees ookJörgensen: 'Sorry dat ik het zeg, maar het is bullshit'