'Goalgetter Ünal speelt zich in de kijker bij nummer acht van de Bundesliga'

'Goalgetter Ünal speelt zich in de kijker bij nummer acht van de Bundesliga'

17-05-2017 20:49
9

Enes Ünal kan aan de slag bij Werder Bremen. Het Duitse BILD meldt woensdag dat de Bundesliga-club hem graag wil overnemen van Manchester City. Dit seizoen scoorde Ünal aan de lopende band voor FC Twente. 

De Tukkers hadden aanvankelijk nog het idee om Ünal (20) in de zomer wéér te huren van City, maar dat lijkt de nummer zeven van de Eredivisie te kunnen vergeten. Half Europa zit achter de international van Turkije aan, zo liet de zaakwaarnemer van de spits onlangs al weten. Werder Bremen is één van de ploegen die belangstelling heeft voor hem.

Werder ziet in Ünal een geschikte opvolger voor clubicoon Claudio Pizarro. De 38-jarige spits uit Peru is aan zijn derde periode bij de Bundesliga-club bezig. Pizarro maakte in de loop der jaren een kleine tweehonderd doelpunten namens Werder. 

Duitse media repten eerder over belangstelling van Bayern München en Borussia Dortmund voor Ünal, die dit seizoen achttien Eredivisie-doelpunten maakte namens Twente. De Turk heeft bij City een contract tot medio 2019.