Supertalent Mbappé scoort fraai en bezorgt doelpuntenmachine Monaco de titel

Supertalent Mbappé scoort fraai en bezorgt doelpuntenmachine Monaco de titel

17-05-2017 22:50
6

AS Monaco heeft de hegemonie van Paris Saint-Germain in de Ligue 1 doorbroken. Dankzij een 2-0 zege op St. Etiénne heeft de club zich woensdagavond tot landskampioen gekroond. Kylian Mbappé tekende voor de 1-0, Valere Germain maakte in de slotseconden het karwei af. 

Monaco wist dat het in eigen stadion aan één punt voldoende had om de eerste landstitel sinds 2000 binnen te slepen. Na negentien minuten was het raak. Na een fraaie steekbal van Radamel Falcao ging Mbappé alleen op de keeper van St. Etíenne af. Een paar seconden later lag de bal in het net. Het was het vijftiende doelpunt van de tiener in de Ligue 1. Geen enkele andere speler slaagde er ooit in om op zo'n jonge leeftijd vijftien goals te maken in een grote Europese competitie. 

Na de pauze bleef Monaco domineren. De beslissing voor de ploeg van succestrainer Leonardo Jardim viel in de absolute slotseconde, toen Germain scoorde. Met nog één speelronde te gaan heeft Monaco zes punten meer dan nummer twee PSG. In 37 wedstrijden maakte de kampioen, die onlangs sneuvelde in de halve finale van de Champions League, liefst 104 doelpunten. 

Sleutelspelers van de succesploeg waren dit seizoen naast Mbappé en Falcao ook Thomas Lemar, Bernard Silva, Fabinho en Timoué Bakayoko. Verwacht wordt dat Engelse clubs in de zomer hun pijlen gaan richten op diverse Monaco-sterren. Real Madrid zou meer dan honderd miljoen euro willen betalen voor Mbappé.