Juventus zet eerste stap richting historische treble: De Vrij en Lazio overklast

17-05-2017 23:02
3

Juventus heeft woensdagavond voor de derde keer op rij de Coppa Italia gewonnen. De Oude Dame was in de bekerfinale met 2-0 te sterk voor het SS Lazio van Stefan de Vrij.

Hoewel Juventus de torenhoge favoriet was in het Stadio Olimpico, begon Lazio brutaal. Balde Keita raakte in de zesde minuut de paal. Dat was voor de formatie uit Turijn het sein om een tandje bij te schakelen en in de twaalfde minuut was het al raak. Dani Alves volleerde met een stuit raak na een prima voorzet van landgenoot Alex Sandro.

Juventus zette daarna door en in de 24ste minuut kwam de beloning. Sandro kopte een hoekschop van Paulo Dybala door, waarna Leonardo Bonucci kon binnentikken. In de tweede helft waren kansen schaarser, al waren onder meer spitsen Gonzalo Higuaín en Ciro Immobile nog wel gevaarlijk. Een derde doelpunt bleef echter uit.

Juventus pakte daarmee de eerste van de drie prijzen die het hoopt te winnen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri ligt op koers voor de eerste treble in de geschiedenis van de club. De landstitel is zo goed als binnen, terwijl Real Madrid de tegenstander is in de Champions League-finale.