Zij staan te trappelen om Davy Klaassen op te volgen als hij weggaat

"Zij staan te trappelen om Davy Klaassen op te volgen als hij weggaat"

18-05-2017 07:28
17

John van 't Schip is lovend over de manier waarop Peter Bosz Ajax naar zijn hand heeft gezet. De voormalig Ajacied, na de zomer trainer bij PEC Zwolle, is diep onder de indruk.

"Voor de titel kwam het te laat, maar in Europa dus niet", zegt Van 't Schip tegen het Algemeen Dagblad. "Ik zie deze prestatie als een bewijs dat uitschieters nog mogelijk zijn. In de Europa League, hè. De Champions League is een ander verhaal. Dat gat is zo groot, joh."

Maar, Van 't Schip zag zo nu en dan ook een kwetsbare ploeg. "Een finaleplaats is heel bijzonder. Om structureel na de winterstop een rol in Europa te spelen, moet de ploeg stabieler worden. Hoe je dat doet? Door de groep talenten aan te vullen met ervaren spelers. Dan mogen we hopen dat dit geen incident is."

Van 't Schip denkt dat Ajax voldoende talent voort gaat brengen. Dat kan volgens hem nooit het probleem worden. Van 't Schip prijst de kwaliteiten van Donny van de Beek en Frenkie de Jong. "Zij staan te trappelen om Davy Klaassen op te volgen als hij weggaat."