Sánchez: 'Dan besef je dat je deel uitmaakt van een bijzonder team'

Sánchez: 'Dan besef je dat je deel uitmaakt van een bijzonder team'

18-05-2017 20:41
12

Davinson Sánchez is de enige speler in de selectie van Ajax die ervaring heeft met het spelen van een internationale finale. De Colombiaan won met Atlético Nacional de Copa Libertadores en staat volgende week met Ajax in de Europa League-finale.

"Wat je op het veld beleeft, is onbeschrijfelijk. Het zijn unieke momenten. Er zijn geen woorden voor", laat Sánchez weten in gesprek met Ajax TV. "Het zijn twee prachtige toernooien om aan deel te nemen, een ervaring om nooit te vergeten." Hij had evenwel zijn twijfels of Ajax zo ver kon reiken na de uitschakeling tegen Rostov in de voorronde van de Champions League.

"Je weet niet of je het echt aankan", verklaart de twintigjarige mandekker. "Maar naarmate het toernooi vordert besef je dat je deel uitmaakt van een bijzonder team. Als iedereen in dezelfde doelen gelooft, is het makkelijk om een team te smeden. Zoals we tot nu toe gedaan hebben: ons talent in dienst van Ajax stellen. We staan in de finale doordat we keihard hebben gewerkt."

Tegen Manchester United zal de equipe van coach Peter Bosz op zijn toppen moeten presteren. "Sommigen vinden dat we te jong zijn, we zouden niet genoeg internationale ervaring hebben", stelt Sánchez. "Maar ons talent heeft dat gecompenseerd. We weten allemaal wat we moeten doen. Het veld op en geen genade tonen. Iedereen wil geschiedenis schrijven met een grote club als Ajax."