Twente ziet potentiële versterking rondlopen bij Ajax: Of hij haalbaar is?

Twente ziet potentiële versterking rondlopen bij Ajax: "Of hij haalbaar is?"

19-05-2017 08:07
17

René Hake krijgt van TC Tubantia de vraag of FC Twente al eens aan Vaclav Cerny van Ajax heeft gedacht. De Tsjechische vleugelaanvaller komt in het eerste van de Amsterdammers niet aan bod.

"Ik niet", is het korte antwoord van Hake. "Ha ha... Cerny is een uitstekende buitenspeler, maar of hij haalbaar is? Dat weet ik niet." Ook Jupiler League-topscorer Tom Boere wordt in de gaten gehouden door Twente. Hake: "Boere is een interessante speler, die we net als veel clubs al een tijdje volgen."

Er is voldoende transferwerk aan de winkel voor Twente en Hake. "Je wilt minimaal alles dubbel bezetten. Dan moeten er minimaal nog zes, zeven bij. We hebben twee keepers (Brondeel en Drommel, waarvan de laatste waarschijnlijk wordt verhuurd -red.) vastliggen en we hebben er drie nodig. Achterin is het nu al dubbel bezet, maar er moet nog wel een back bij. Op het middenveld ziet het er goed uit."

Tubantia verwacht dat Kamohelo Mokotjo gaat vertrekken. Hake reageert gevat. "Waarom zou ik geen rekening houden met Mokotjo? Ik zou het als club wel weten, maar een transfer moet nog wel eerst gebeuren. Er is bij mijn weten geen concrete belangstelling voor wie dan ook. Natuurlijk spelen we in op een eventueel vertrek. Als Holla komt, kan hij op zijn positie spelen, maar het kan ook samen."