Afzwaaiende Kuyt haalt hard uit: 'Het is een smet op het Nederlands voetbal'

Afzwaaiende Kuyt haalt hard uit: 'Het is een smet op het Nederlands voetbal'

19-05-2017 08:05
29

Dirk Kuyt heeft opnieuw zijn afgrijzen uitgesproken over de vele kunstgrasvelden in het Nederlandse voetbal. De aanvaller van Feyenoord, die een punt zet achter zijn carrière, ondertekende net als elf andere aanvoerders een manifest.

"Het feit dat de captains hun krachten bundelen, zegt hoe verschrikkelijk wij het allemaal vinden. Kunstgras is een smet op het Nederlands voetbal. Om aansluiting te houden met de Europese top zijn wij erbij gebaat op natuurgras te spelen", zegt Kuyt in De Telegraaf. Hij vindt het voetbal op kunstgras 'bijna een ander spel'.

Wedden

Meer odds

De gezondheid van de spelers is volgens Kuyt echter nog een belangrijker argument. "Kunstgras was een aanslag op mijn lichaam", aldus de voormalig international. "De herstelperiode duurt langer. Natuurgras is het best. Kijk naar Warner Hahn, die zijn knieblessure opliep op kunstgras. Een club is genoodzaakt een nieuwe keeper aan te trekken. Financieel wordt zoiets een behoorlijke kwestie."

Kuyt ziet ook zijn eigen kinderen opgroeien met kunstgras. "Maar willen we echt naar de top en onze talenten succesvol laten zijn in die top, dan moeten ze op natuurgras opgeleid worden. Laten we beginnen de Eredivisie kunstgrasvrij te maken. Niet alleen door de clubs die het hebben liggen, maar laten we dat probleem met zijn allen oplossen."

Lees ook: Aanvoerders roepen op tot verbod op kunstgras