Koeman komt belofte na en eindigt bovenaan 'tienerklassement' in Premier League

Koeman komt belofte na en eindigt bovenaan 'tienerklassement' in Premier League

19-05-2017 09:42
9

Van alle managers in de Premier League heeft Everton-coach Ronald Koeman de meeste speelminuten aan tieners gegeven in dit nog lopende seizoen. Dat berekende Youth Academies.

Bij zijn aanstelling kondigde Koeman al aan ook naar talenten te gaan kijken bij Everton en daar was geen woord aan gelogen. De coach liet zijn tieners in totaal 2140 minuten opdraven in de Premier League, waarmee Everton bovenaan de lijst met meeste speelminuten voor tieners staat. 

De achttienjarige Tom Davies maakte de meeste minuten voor Everton in de Premier League van alle jongelingen. Ook Ademola Lookman (19), Dominic Calvert-Lewin (inmiddels 20) en Mason Holgate (inmiddels 20) kwamen als tiener in actie.

Opvallend is dat José Mourinho met zijn Manchester United op de tweede plek staat in de lijst, ondanks het feit dat de Portugees niet bekend staat als groot fan van het laten spelen van jonge spelers. Vooral de aanwezigheid van de negentienjarige Marcus Rashford zorgde ervoor dat United hoog in het 'tienerklassement' komt te staan.