Onmogelijk dilemma voor Blind: 'Ik hoop dat Daley de finale wint van Ajax'

Onmogelijk dilemma voor Blind: 'Ik hoop dat Daley de finale wint van Ajax'

19-05-2017 12:51
77

De Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United heeft een speciaal tintje voor Danny Blind. De oud-bondscoach juicht voor beide clubs.

Blind speelde jarenlang bij Ajax, was er ook trainer, maar bij Manchester United speelt zoon Daley. Een paar weken geleden twijfelde de verdediger van de Engelse grootmacht of hij het eigenlijk wel leuk vond om tegen Ajax te spelen. De Amsterdammers wonnen vervolgens van Olympique Lyon en United rekende af met Celta de Vigo.

"Hij heeft er een beetje tegenaan gehikt", zegt Blind senior tegen Het Parool. "Maar nu vindt hij het wel mooi. Een finale halen is al bijzonder, maar deze finale is voor hem natuurlijk heel speciaal." Ook Blind zelf kijk er naar uit. "Je kinderen gun je het allerbeste. In alles. Dus ik hoop dat Daley de finale wint. Maar als dat niet lukt, kan ik daar vrede mee hebben, want dan is de Cup voor Ajax."

Blind weet nog goed hoe zijn zoon als broekie rondliep op De Toekomst. "Ik nam hem op zaterdagochtend vaak mee naar Ajax als we gingen trainen. Was hij drie, vier jaar oud. Liep hij met een balletje te pielen in het spelershome van De Meer. Kreeg ie een broodje van tante Sien."