Eredivisie-talent imponeert: 'Op zijn achttiende, als je ziet hoe hij daar staat'

Eredivisie-talent imponeert: 'Op zijn achttiende, als je ziet hoe hij daar staat'

vrijdag 19 mei 2017 om 17:13

Hoewel Heracles Almelo er niet in slaagde om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, is trainer John Stegeman tevreden over het seizoen van de Overijsselse club. De keuzeheer is met name blij met de doorstroming van de talenten.

Heracles ging op de laatste speeldag onderuit bij Feyenoord en liep daardoor de nacompetitie mis. "Iedereen was heel erg teleurgesteld", vertelt Stegeman in gesprek met RTV Oost. "Maar daarvoor ben je ook sportman. Op het moment dat we op die positie staan, wat ik niet had verwacht, dan vind ik wel dat je er vol voor moet gaan. We hebben bijna gedaan wat we moesten doen, alleen in de laatste wedstrijd hebben we tegen de kampioen geen punt gepakt. Dat is vervelend, maar als je kijkt waar we staan."

Toch is de coach trots op meerdere dingen. "Jonge jongens die gedebuteerd zijn. Enorm trots op Justin Hoogma, die de speler is met de meeste minuten, op zijn 18 jaar al. Als je ziet hoe hij daar staat. Een aantal jonge talenten zijn doorgestroomd. Onze topscorer staat in de top drie van Nederland, iets wat niet des Heracles is."

Plaats een reactie

vrijdag 19 mei 2017 om 17:17
De kampioenswedstrijd tegen Feyenoord mogen spelen is het absolute hoogtepunt uit de club history van Heracles.......
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 17:50
Mee eens, dat kunnen maar weinig spelers zeggen. In een carrière van een jaar of 15 is de kans heel klein dat je zo'n kampioenswedstrijd tegen Feyenoord mag spelen!

Gaan hele generaties met pensioen zonder die kans te hebben gehad.
Vind ik leuk
14forever +1498
vrijdag 19 mei 2017 om 17:54
Dat was een inkoppertje! :)
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 18:15
GOAL....
Vind ik leuk
Dicky +3565
vrijdag 19 mei 2017 om 18:14
Volgens mij is Heracles vaker landskampioen geworden dan hun rivaal. Volgens mij ergens een keer in de jaren 40 tijdens de oorlog, en nog een keer daarna. Dat zullen dus wel de hoogtepunten in de historie van de mooiste club van Twente zijn
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 17:37
Dat was wel heel treurig, binnen een minuut op achterstand. Dan verdien je ook weinig.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Eredivisie-talent imponeert: 'Op zijn achttiende, als je ziet hoe hij daar staat'