Van Gelder: Er werd alleen maar gedraaid en gelogen, was te erg voor woorden

Van Gelder: "Er werd alleen maar gedraaid en gelogen, was te erg voor woorden"

20-05-2017 10:44
10

Jack van Gelder was een van de aanwezige journalisten bij de memorabele persconferentie van technisch directeur Hans van Breukelen, waarop bekend werd gemaakt dat Dick Advocaat de nieuwe bondscoach van Oranje was. Van Breukelen kwam die middag onder meer in conflict met de presentator van Ziggo Sport.

Van Gelder verwondert zich in gesprek met het Algemeen Dagblad nog altijd over het optreden van de KNVB-directeur in Zeist. "De dvd van die persconferentie staat bij mij thuis tussen Van Kooten en De Bie en Jiskefet. Ik heb in mijn leven nog nooit zoiets meegemaakt. Hans van Breukelen is een prima kerel, maar kan enorm belerend zijn. In de persconferentie werd alleen maar gedraaid en gelogen. Het was te erg voor woorden", stelt Van Gelder.

"Ik heb na afloop nagedacht hoe ik het zou hebben aangepakt als ik spindoctor van de KNVB zou zijn geweest. Die persconferentie had altijd in aanloop naar een interland moeten plaatsvinden, waardoor het over de kwalificatie voor het WK in Rusland van 2018 moet gaan en niet over de gevoerde procedure. En als je wel een aparte persconferentie geeft, bereid je je voor, vuur je alle mogelijke vragen vooraf op elkaar af en bespreek je de antwoorden. Als je je maar niet uit elkaar laat spelen. Ongelooflijk stom en amateuristisch", aldus Van Gelder. "Ik durf te zeggen dat dit mij niet gebeurd was. Zo'n bende? Nooit."