'Van Bronckhorst heeft verdediger niet nodig; drie clubs tonen interesse'

'Van Bronckhorst heeft verdediger niet nodig; drie clubs tonen interesse'

20-05-2017 15:34
6

Feyenoord gaat Mats Knoester komend seizoen verhuren. De achttienjarige verdediger moet bij een andere club ervaring gaan opdoen. Het Brabants Dagblad meldt dat dit weekeinde. Drie ploegen uit de Jupiler League hebben inmiddels interesse getoond. 

Het gaat volgens het dagblad om RKC Waalwijk, FC Den Bosch en FC Dordrecht. Knoester heeft in De Kuip een contract de zomer van 2018. De technische leiding van Feyenoord heeft de jonge stopper laten weten dat trainer Giovanni van Bronckhorst geen gebruik gaat maken van zijn diensten. Een jaar elders ligt dus voor de hand. 

Feyenoord heeft met RKC en Den Bosch de afspraak dat beide clubs mogen aangeven in welke speler van de kersvers landskampioen zij interesse hebben. Van een officieel samenwerkingsverband is echter geen sprake, benadrukt technisch directeur Martin van Geel in gesprek met het BD. 

"Dat kan ook niet. Een speler die verhuurd mag worden om ervaring op te doen beslist uiteindelijk altijd zelf waar hij gaat spelen." Knoester maakte in maart zijn officieuze debuut in Feyenoord 1. Hij speelde mee tijdens een oefenwedstrijd tegen Dordrecht.