'Beetje emotioneel' moment voor Robben: Ik verlies eigenlijk mijn rechtervoet

'Beetje emotioneel' moment voor Robben: "Ik verlies eigenlijk mijn rechtervoet"

20-05-2017 17:07
27

Arjen Robben gaat de samenwerking met Philipp Lahm missen. De twee vormden jarenlang een ijzersterk duo op de rechterflank van Bayern München, maar de Duitser neemt net als teamgenoot Xabi Alonso afscheid tijdens het duel met Freiburg.

"Ik verlies eigenlijk mijn rechtervoet", zegt Robben tegen het Duitse TZ. "Maar ook als aanvoerder ga ik hem heel erg missen. Het was een eer om zo lang met hem samen te spelen. Philipp heeft voor Bayern geleefd en was in alles een voorbeeld." Het afscheid van de multifunctionele Lahm, doet Robben veel. "We hebben zo veel meegemaakt samen.

"Voor Philipp wordt zijn afscheid een heel emotioneel moment, maar ook voor mij zal het een beetje emotioneel worden", vervolgt de Oranje-international, die stelt dat hij mede dankzij Lahm zoveel doelpunten heeft kunnen maken voor Bayern. "Philipp maakte zijn loopacties eigenlijk vaak voor mij. Ik kon naar binnen trekken doordat hij spelers naar buiten trok."

Ook Alonso zet zaterdag een punt achter zijn indrukwekkende carrière. Op de vraag wie de beste speler is met wie hij heeft samengespeeld in München, is de Spanjaard duidelijk. "Philipp. Dat is tactisch de beste speler waar ik ooit mee gespeeld heb."