FC Utrecht verslaat geïmplodeerd Heerenveen opnieuw en krijgt herkansing in finale

FC Utrecht verslaat geïmplodeerd Heerenveen opnieuw en krijgt herkansing in finale

20-05-2017 20:20
14

FC Utrecht heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. In stadion Galgenwaard werd sc Heerenveen met 2-1 verslagen. Drie dagen geleden won Utrecht ook al van de Friezen, toen met 1-3. 

De formatie van trainer Jurgen Streppel wist dus dat het minstens drie goals diende te maken in Utrecht. Gezien de matige vorm waarin Heerenveen al maanden verkeert, leek dat voor het eerste fluitsignaal al een schier onmogelijke opgave. Dat kwam ook uit. Utrecht was beter dan de gasten en kwam, net als drie dagen geleden, op een 2-0 voorsprong. Eerst tikte Ramon Leeuwin binnen na een corner en even later profiteerde Richairo Zikovic van geklungel van doelman Erwin Mulder.

Heerenveen kon er bar weinig tegenover stellen. Ook na de 2-1 van Reza Ghoochannejhad werd het nooit meer spannend. De Iraanse spits mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Utrecht-captain Willem Janssen een overtreding had begaan. Utrecht vergat daarna om een derde of vierde goal te maken en Martin Odegaard raakte aan de overkant van het veld nog de paal. 

In de finale van de play-offs treft Utrecht AZ of FC Groningen. Vorig jaar bereikte de ploeg van trainer Erik ten Hag ook al de finale. Die werd toen verloren van Heracles Almelo. Voor Heerenveen, dat in 2017 slechts twee keer won en het helemaal kwijt is, zit het seizoen er definitief op.