Padt krijgt er wéér vier om de oren: AZ simpel naar finale play-offs

20-05-2017 22:32
25

Dankzij een ruime thuiszege op FC Groningen heeft AZ zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Na een 1-4 overwinning in het heenduel eindigde de clash nu opnieuw met die score. In de finale treft de ploeg van trainer John van den Brom FC Utrecht.

Bij aanvang van het duel in het AFAS Stadion wist Groningen dat het vier keer moest scoren. De start was echter voor de thuisploeg. Met een fantastische steekball stelde Calvin Stengs (18) collega-aanvaller Dabney dos Santos in staat om Wout Weghorst te laten scoren. De lange spits kon bij de tweede paal simpel binnentikken.

Tien minuten voor de pauze trok Bryan Linssen de stand gelijk. Na rust was het weer vooral AZ dat de klok sloeg. Joris van Overeem kopte raak nadat Groningen-goalie Sergio Padt een bal had laten glippen. Stengs zorgde even later voor de beslissing door er 3-1 van te maken. Het was voor de tiener al zijn tweede goal in de play-offs. Woendag scoorde hij ook al op zijn debuut.

Van Overeem tekende in de 82e minuut voor het slotakkoord. Met een hard schot maakte de middenvelder er 4-1 van. De twee wedstrijden in de finale van de play-offs staan donderdag en zondag op het programma.