'Bij Feyenoord in De Kuip, bij Ajax in de Arena, alleen in Eindhoven nog niet...'

'Bij Feyenoord in De Kuip, bij Ajax in de Arena, alleen in Eindhoven nog niet...'

21-05-2017 13:23
29

Aad de Mos is blij met de uitspraak van Marcel Brands eerder deze week. De technisch manager van PSV gaf aan dat de club een kleinere selectie wil, om zo meer kansen te geven aan spelers uit de eigen jeugd.

"Er is potentie genoeg. In de jeugdelftallen speelden ze vaak tegen Ajax. En waren ze beter... Niet alleen als collectief, maar ook individueel", zegt De Mos in gesprek met de NOS. "Het enige probleem is dat die jongens nu in de Hotseknots League spelen. Met alle respect, maar tegen RKC en MVV worden ze niet beter. Bij Feyenoord komen de jonge jongens in De Kuip terecht. Bij Ajax in de Arena. Alleen in Eindhoven spelen ze nog niet in het eerste elftal..."

Waar Ajax-trainer Peter Bosz eigen talenten als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert veel speelminuten geeft, is dit bij PSV niet het geval. Alleen spits Sam Lammers kreeg van Phillip Cocu de kans om zichzelf te laten zien. "Lammers is het beste voorbeeld. Ik heb veel contact met hem gehad, omdat hij een moeilijke periode had. Ik heb hem gespiegeld aan de spits van het eerste. Daar is hij mee aan de slag gegaan. Hij heeft dat goed opgepakt."

Lees ook: Brands heeft goed nieuws voor PSV-talenten: 'Zodat ze speelminuten kunnen maken'