'Mensen met gezinnen kunnen hun baan verliezen. Dan kun je niet zo spelen'

'Mensen met gezinnen kunnen hun baan verliezen. Dan kun je niet zo spelen'

21-05-2017 15:36
20

De spelers van Roda JC zijn zich er niet volledig van bewust wat er op het spel staat in Kerkrade, in de strijd om lijfsbehoud, stelt Benjamin van Leer. Dat was zondag te zien.

Roda speelde dramatisch tegen Helmond Sport en had een wonderbaarlijke ontsnapping in de negentigste minuut nodig om zicht op een Eredivisie-ticket te houden. "Het leek alsof zij de Eredivisie-ploeg waren en wij de Jupiler League-ploeg. Dat zegt genoeg", erkent Van Leer, die in de beginfase een penalty stopte, na het 1-1 gelijkspel tegen FOX Sports.

"We mogen van geluk spreken dat we naar de volgende ronde zijn", vervolgt de Roda-uitblinker, die weet dat hij niet alleen voor zichzelf keept. "We moeten beseffen dat hier gewoon banen op het spel staan. Ik loop eigenlijk elke dag in de kantoren. De begroting wordt gehalveerd (als Roda degradeert, red.). Er zijn mensen met gezinnen die hun banen kunnen verliezen. Als je dat weet, kan je niet zo spelen."

Bij de 0-1 van Helmond Sport stonden medewerkers van Roda JC te huilen aan de zijlijn, zag FOX-verslaggever Jan-Joost van Gangelen. Van Leer: "Ik wil het niet op m'n geweten hebben dat die lieve dames hun baan verliezen." Roda JC neemt het in de finale van de play-offs op tegen de winnaar van het tweeluik SC Cambuur - MVV.