In het kort: ongeslagen Celtic breekt bizar record, Bazoer mist degradatiestrijd

In het kort: ongeslagen Celtic breekt bizar record, Bazoer mist degradatiestrijd

21-05-2017 16:34
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Celtic rond seizoen ongeslagen af
Celtic heeft zondag met de overwinning op Heart of Midlothian (2-0) het seizoen ongeslagen beëindigd. Een record, want nog nooit behaalde een Europese club zoveel punten (106) als het eftal van trainer Brendan Rodgers. Het kampioenschap was 2 april al binnen voor Celtic. Eerder werd de grens van honderd punten en honderd goals al overschreden. Uiteindelijk eindigt Celtic op 106 punten en evenveel doelpunten.

Bazoer moet degradatie-strijd missen
Riechedly Bazoer moet de strijd tegen degradatie van zijn club VfL Wolfsburg missen. De middenvelder liep zondag tijdens de training een knieblessure op, waardoor trainer Andries Jonker geen beroep meer op hem kan doen. Bazoer mist zodoende de dubbele confrontatie met de nummer drie van het tweede niveau in Duitsland. Hoogswaarschijnlijk treft Wolfsburg Eintracht Braunschweig.

Kanté sleept derde individuele prijs binnen
N'Golo Kanté is verkozen tot 'EA Sports Player of the Season' in de Engelse Premier League. Hij is de opvolger van Leicester City-spits Jamie Vardy, die de prijs vorig seizoen won. Voor de Fransman betekent de prijs al de derde individuele trofee in enkele maanden tijd. De middenvelder werd eerder al tot Speler van het Jaar verkozen door zowel de Football Writers' Association (FWA) als door zijn collega's (Professional Footballers' Association).