Tuyp (33) zwaait af als prof, maar stopt niet: Daar ben ik over in gesprek

Tuyp (33) zwaait af als prof, maar stopt niet: "Daar ben ik over in gesprek"

21-05-2017 19:15
2

De voetbalcarrière van Jack Tuyp zit erop. Na vijftien jaren neemt de spits van FC Volendam afscheid als profvoetballer. Dat gebeurde na een 2-0 verliespartij tegen NAC Breda in de strijd om promotie. Het levert een mooi interview op met FOX Sports. 

"Je weet dat het eraan zit te komen. Omdat je nog doorspeelt in de play-offs, ben je er niet mee bezig", aldus Tuyp (33). "Na het laatste fluitsignaal komt het ineens binnen. Dan komt het echte besef dat dit de allerlaatste keer was. Dat is wel apart. Je hele leven draait om voetbal. Ik speel vanaf m'n achttiende in het eerste. Je weet dat dat volgend jaar niet meer zo is."

Zijn profcarrière zit erop, maar Tuyp wil als amateur verder. "Ik stop niet helemaal en ben wel van plan om verder te gaan. Daar ben ik over in gesprek. Ik heb gelukkig ook m'n HBO gedaan, dus verwacht geen zwart gat. Misschien wil ik verder gaan in de Tweede Divisie. Dan moet ik kijken wat ik daarnaast gaan doen, want alleen daar kan ik niet van.." Tuyp lijkt het woord 'leven' in te slikken en vervolgt. "Ik ben in gesprek met een club in de Tweede Divisie."

Tuyp was zijn emoties op het veld niet de baas. "Ik ben totaal niet emotioneel aangelegd, dus dat overviel me een beetje. Zo ben ik niet. Voor ik in de kleedkamer kwam was het al geweest. Gelukkig, want dat past niet bij mij. De tranen knippen we eruit. Gelukkig is de techniek zo ver."

De spits kwam in totaal elf seizoenen uit voor Volendam. Ook speelde hij twee seizoenen voor FC Groningen en één voor Helmond Sport. In het buitenland stond hij onder contract bij het Hongaarse Ferencvaros.