Als je drie duels per week kunt spelen voor Ajax, kan je het overal

"Als je drie duels per week kunt spelen voor Ajax, kan je het overal"

21-05-2017 23:39
17

Bertrand Traoré heeft veel geleerd van zijn periode bij Ajax. De Chelsea-huurling weet nu hoe het is om drie wedstrijden per week te spelen. Naar alle waarschijnlijkheid keert hij na dit seizoen weer terug naar Londen.

"Ik denk dat ik hier vooral voor de speelminuten ben. Dit jaar was drie wedstrijden per week spelen voor mij het belangrijkst van alles. Het is goed om je intensiteit omhoog te krijgen. Als je drie duels per week kunt spelen voor Ajax, kan je het overal", wordt Traoré geciteerd door Ajax Life.

"De manier van coachen is in Nederlands heel anders, vergeleken met de Premier League", vervolgt de Burkinees. "Ik zie het alsof ik naar school ga, dat lijkt me de beste omschrijving. En daarom kwam ik ook naar Ajax. Ik ben jong en moet nog veel leren."

Traoré geniet dag in dag uit bij Ajax. "Ik speel weliswaar in het eerste elftal, maar verder doet alles aan school denken. Het is alsof ik nog deel uitmaak van de opleiding. Je leert elke dag, alles bij de club is erop gericht om je dag in, dag uit een betere voetballer te maken. Je moet blijven leren, want je bent nog niet aan de top. Je moet elke dag iets opsteken en nieuwe dingen ontdekken."