Kieft confronteert stille Gullit: De KNVB eist dat ik er niet over praat

Kieft confronteert stille Gullit: "De KNVB eist dat ik er niet over praat"

22-05-2017 09:58
20

Ruud Gullit moet van de KNVB zijn mond houden over spelers van het Nederlands elftal, tot onbegrip van Wim Kieft. Hij stoort zich er ernstig aan.

Kieft en Gullit zaten zondagavond aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport. Toen Gullit zich op de vlakte hield over de voorselectie van Oranje, haakte Kieft in. "Ruud, nu doe je het weer. Jij bent toch assistent-bondscoach van het Nederlands elftal? Dan kan je toch niet hier gaan zitten en zeggen dat je niets kan zeggen over een speler?", aldus de oud-spits.

Gullit zegt niet anders te kunnen. "Ik heb een contract. De KNVB heeft geëist dat ik niet over het Nederlands elftal zou praten. Dat doet Dick (Advocaat, red.). En daar moet ik me dus aan houden", zegt hij. Kieft: "Dan ben je Ruud Gullit, niet de eerste de beste. En dan zou jij niet je persoonlijke mening mogen geven als functionaris van de KNVB."

"Daar moet ik me aan houden", reageert Gullit. Kieft zegt het 'ontzettend raar' te vinden, waarop de assistent-bondscoach van Oranje afsluit: "Ik vind het zelf ontzettend jammer."