De Ligt: 'De Boer heeft het geweldig gedaan, maar je zag al dat het minder werd'

De Ligt: 'De Boer heeft het geweldig gedaan, maar je zag al dat het minder werd'

22-05-2017 10:38
28

Matthijs de Ligt leeft vol vertrouwen toe naar de Europa League-finale van woensdagavond. De pas zeventienjarige Ajax-verdediger laat weten dat hij absoluut niet zenuwachtig is voor de eindstrijd tegen Manchester United.

"Als wij spelen zoals thuis tegen Lyon en Schalke, is er weinig tegen ons in te brengen", zo beweert De Ligt in gesprek met de NOS. "Maar dan moet je top spelen en dan moet iedereen honderd procent zijn. Dat is al een opdracht op zich. Hoe het is gesteld met mijn zenuwen? Kijk, het is een finale. Dat is natuurlijk wel iets anders dan een oefenwedstrijd in de voorbereiding. Maar ik heb elke wedstrijd dezelfde zenuwen. Gezonde spanning noem ik dat.

Volgens De Ligt zijn de huidige Ajax-successen vooral toe te schrijven aan de trainerswissel aan het begin van het seizoen. "Frank de Boer heeft het natuurlijk geweldig gedaan, met vier kampioenschappen op rij. Maar je zag dat het de laatste jaren minder werd. Een nieuwe trainer zorgt voor nieuwe ideeën, met een nieuwe werkwijze. In het begin hadden we moeite om zijn spelwijze te implementeren, maar nu hebben we het helemaal onder de knie en loopt het goed."