UEFA komt met statement: Europa League-winnaar in groepsfase Champions League

UEFA komt met statement: Europa League-winnaar in groepsfase Champions League

22-05-2017 13:44
17

Als Ajax woensdag ten koste van Manchester United de Europa League wint, zijn de Amsterdammers volgend seizoen verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League. Dat heeft de UEFA maandag bevestigd.

Een verrassing is het statement van de Europese voetbalbond niet, maar na zondag mag het hoge woord eruit. Dat heeft te maken met het feit dat Juventus en Real Madrid beslag legden op de titel in respectievelijk Italië en Spanje, waardoor de twee Champions League-finalisten zich via de competitie hebben geplaatst voor de Champions League.

De winnaar van de Europa League is nu zeker van een startbewijs. Volgens Voetbal International was het nog mogelijk dat Europa League-winst een plek in de voorronde van de Champions League zou opleveren. Daar hoeft Ajax (en Manchester United) echter niet meer bang voor te zijn.

Voor Feyenoord en PSV heeft een eventuele Europa League-eindzege van Ajax geen gevolgen. Feyenoord plaatst zich als kampioen voor de groepsfase van de Champions League, terwijl PSV eind juli in de tweede voorronde van de Europa League begint. Wint Ajax de Europa League niet, dan starten de Amsterdammers in de derde voorronde van de Champions League.

Lees ook: Champions League-plek Feyenoord niet in gevaar bij Europa League-eindzege Ajax