Fosu-Mensah verwacht snelle Ajax-doorbraak: 'Vond hem ook altijd erg goed'

Fosu-Mensah verwacht snelle Ajax-doorbraak: 'Vond hem ook altijd erg goed'

22-05-2017 17:38
3

In de schaduw van Zlatan Ibrahimovic en Daley Blind, herbergt de selectie van Manchester United met Timothy Fosu-Mensah een derde oud-Ajacied. De negentienjarige verdediger heeft een bijzonder warme band met Abdelhak Nouri.

De twee zijn zelfs boezemvrienden. "Ik speel al sinds mijn achtste met 'Appie'. Dat zegt, denk ik, genoeg", vertelt Fosu-Mensah op de website van Ajax. "We kennen elkaar door en door en zijn altijd even goede vrienden gebleven." Er waren echter meerdere spelers die hem konden bekoren. "Donny van de Beek natuurlijk. Maar in mijn jongere jaren bijvoorbeeld ook Steven Bergwijn."

"En Carel Eiting vond ik ook altijd erg goed", vervolgt Fosu-Mensah, die denkt dat Eiting wel eens de volgende kan zijn die definitief de stap naar het eerste elftal van Ajax zet. "Carel is nog erg jong en heeft natuurlijk al zijn debuut gemaakt. Maar het is, denk ik, een kwestie van tijd voordat hij doorbreekt. Ik heb er alle vertrouwen in."

De kans lijkt klein dat Fosu-Mensah woensdag in actie komt. De verdediger is pas net hersteld van blessureleed, al heeft hij de hoop op de finale niet helemaal opgegeven. "Het is heel bijzonder voor mij om tegen Ajax te spelen. Ik heb er vanaf mijn achtste gespeeld en ken er veel mensen. De wedstrijd leeft enorm bij United. Vanzelfsprekend natuurlijk: het is een Europese finale."