'Ik heb altijd wel hoop op Oranje gehad. Ik zat er toen dicht tegenaan'

'Ik heb altijd wel hoop op Oranje gehad. Ik zat er toen dicht tegenaan'

22-05-2017 23:22
21

Sergio Padt zit in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar hij rekent zich nog niet rijk. De sluitpost van FC Groningen wacht het allemaal rustig af.

"Donderdag wordt de definitieve selectie pas bekendgemaakt, dus tot die tijd hoor je mij niet zeggen dat ik er definitief bij zit", zegt Padt (26) in gesprek met De Telegraaf. "Ik hoorde net dat hij zich pas later moet melden, maar als ik eenmaal met Robben op het veld sta, is het een teken dat ik erbij zit. Dus daar hoop ik op. Ik meld me morgen (dinsdag, red.) om 16.00 uur, dan ga ik twee goede trainingen afwerken en hoor ik daarna meer. Van kleins af aan is dit een droom en het is nu heel dichtbij."

De doelman van Groningen was verrast toen hij hoorde dat hij in de voorselectie van Dick Advocaat zit. "Ik heb er altijd wel hoop op gehad. Twee jaar geleden appte de oud-keeperstrainer mij eens dat ik er kort tegenaan zat. Als je zoiets hoort, blijf je altijd wel extra opletten als er een voorselectie aankomt, maar ik had het nu niet echt zien aankomen. Ook omdat het een dag eerder was dan de vrijdag waarop deze normaal wordt bekendgemaakt."