'Dat is waar ik denk dat United het grootste voordeel heeft tegen Ajax'

'Dat is waar ik denk dat United het grootste voordeel heeft tegen Ajax'

22-05-2017 23:44
16

Phil Neville verwacht dat Manchester United het lastig kan krijgen tegen Ajax vanwege de druk die op de spelers staat. Als de ploeg de Europa League-finale verliest, wordt Champions League-voetbal misgelopen.

"Ik ben bang dat United door de druk minder gaat presteren uit angst dat ze de finale verliezen", zegt de oud-voetballer tegen de BBC. "Als United zich al had geplaatst voor de Champions League, zouden de spelers een stuk meer relaxed zijn. Alles hangt nu af van de Europa League-finale. Het voelt als een kwestie tussen leven of dood, wat gevaarlijk kan zijn tegen een jong team als Ajax."

Neville weet waar Ajax te pakken is. "Klaassen en Ziyech nemen de leiding als je ze laat spelen, maar als United ze vanaf het begin dwars gaat zitten, komen ze niet in hun spel. De verdediging van Ajax is de zwakke plek. Ze zetten druk als ze de bal verliezen, maar als je daar voorbij komt, liggen er grote ruimtes achter de verdediging. Als ze Ajax onder druk kunnen zetten, kunnen ze de wedstrijd controleren."

Volgens Neville heeft United ook het voordeel van José Mourinho. "Hij heeft veel ervaring en veel finales gewonnen. Hij weet hoe hij een team klaar moet maken in de finale, dat is waar ik denk dat United het grootste voordeel heeft."