PSV breekt definitief met traditie: 'Willen weerstand op goede manier opbouwen'

PSV breekt definitief met traditie: 'Willen weerstand op goede manier opbouwen'

23-05-2017 07:11
14

PSV mijdt in de komende voorbereiding oefenduels met amateurclubs. Het breken met deze traditie doet de club vanuit het weerstand-oogpunt. PSV speelde de laatste jaren al steeds minder tegen amateurclubs. 

"Het heeft niet zozeer te maken met organisatorische zaken", zegt trainer Phillip Cocu in het Eindhovens Dagblad. "We willen richting onze eerste officiële wedstrijd de weerstand op een goede manier opbouwen en hebben nu voor deze instap gekozen."

VV Dongen benaderde PSV nog voor een oefenwedstrijd. De amateurs speelden vorig seizoen tegen de nummer drie van Nederland. PSV wimpelde dat af. De eerste oefenpot is tegen RKC Waalwijk, vijf dagen na de eerste training op maandag 3 juli. Na het treffen met RKC wacht een trainingkamp. PSV kreeg al aanbiedingen uit Oostenrijk en Zwitserland. Een besluit daarover volgt later.

PSV zoekt nog een gaatje in de agenda voor de traditionele Lichtstadderby in de oefenperiode. Eerst wordt donderdag het huidige seizoen definitief afgesloten door de Eindhovenaren. Internationals ontbreken daarbij.