'Willem II vindt opvolger Lamprou bij Schalke: transfervrije keeper topkandidaat'

'Willem II vindt opvolger Lamprou bij Schalke: transfervrije keeper topkandidaat'

23-05-2017 08:04
16

Willem II heeft Schalke 04-doelman Timon Wellenreuther op het oog. De 21-jarige Duitser is topkandidaat om de vertrekkende Kostas Lamprou op te volgen in Tilburg.

Volgens het Brabants Dagblad is Wellenreuther op weg naar Willem II. Hij was bij Schalke 04, dat hem ook een jaar uitleende aan RCD Mallorca, derde keeper. Die Königsblauen verlengen zijn aflopende contract echter niet. Daarom is Wellenreuther op zoek naar een club waar hij zich verder kan ontwikkelen. Willem II lijkt dat te worden.

De Tricolores zien in hem de eerste doelman. Willem II verlengde al met reservedoelman Mattijs Branderhorst en gaat mogelijk in gesprek met Nigel Bertrams. Wellenreuther is de zoon van Ingo, CDU-politicus en voorzitter van Karlsruher SC. Wellenreuther junior speelde in de jeugd Bulacher SC, Beiertheimer FV, SpVgg Durlach-Aue, Astoria Walldorf, Karlsruher SC en Schalke 04.

Wellenreuther makte acht keer zijn opwachting in de Bundesliga en keepte ook twee Champions League-wedstrijden. Dat was in 2015, tijdens het tweeluik in de achtste finale met Real Madrid.