Als ik in de ogen van Huub Stevens kijk, krijg ik een heel goed gevoel

"Als ik in de ogen van Huub Stevens kijk, krijg ik een heel goed gevoel"

23-05-2017 12:10
14

Wim Collard, algemeen directeur van Roda JC, staat achter zijn beslissing om trainer Yannis Anastasiou op straat te zetten. Dit vertelt hij dinsdagmiddag in gesprek met FOX Sports.

"We hebben de trainer lange tijd in bescherming genomen, omdat we erop vertrouwden dat deze groep het wel zou redden", aldus Collard. "Maar in de laatste wedstrijden bespeurde iedereen dat er een stukje 'fit' miste tussen de trainer en de groep. Yannis besefte zelf ook dat er iets moest gebeuren. Het hele stadion merkte dat deze groep net iets anders nodig heeft."

Wedden

Meer odds

Het verhaal dat de spelersgroep van Roda JC aandrong op een ontslag van Anastasiou wordt door Collard ontkend. "Wij hebben de spelers wel in kennis gesteld van het besluit dat we hebben genomen. Dat vind ik wel zo fatsoenlijk. Maar de spelers moeten eigenlijk helemaal geen stem hebben in dit soort beslissingen."

De Roda-directeur denkt dat de Limburgers zich onder impuls van Huub Stevens alsnog kunnen handhaven. "Ik heb een gesprek met Huub gehad. Als ik in zijn ogen kijk, krijg ik een heel goed gevoel. Daar zit spirit in. Bovendien denk ik dat hij de arm kan leggen om de schouders van spelers die dat nu juist nodig hebben."