Kluivert: 'Dat zou bizar zijn. Maar misschien schiet ik hem wel in de kruising'

Kluivert: 'Dat zou bizar zijn. Maar misschien schiet ik hem wel in de kruising'

24-05-2017 09:38
7

In 1995 besliste Patrick Kluivert de Champions League-finale in Wenen met een puntertje. Zijn zoon Justin zou het fantastisch vinden om in de Europa League-eindstrijd van woensdagavond een soortgelijke hoofdrol te vervullen, vertelt hij in de Volkskrant. 

"Het zou wel heel bizar zijn als ik ook zo scoor. Maar misschien schiet ik hem wel in de kruising, weet jij veel. Ik ga gewoon mijn best doen, lekker giftig voetballen als ik minuten krijg", aldus de tiener. 

Zijn vader speelde onder meer voor Ajax, FC Barcelona en Oranje en scoorde jarenlang aan de lopende band. "Ik heb mijn vader vooral op YouTube-filmpjes gezien. Hij was een geweldige speler, het is niet vanzelfsprekend dat ik in zijn voetsporen treed. Ik probeer gewoon te doen zoals Ronaldo: elke dag beter worden, niet alleen als voetballer maar ook als mens."

Op zijn opmars dit seizoen is Kluivert junior trots. "Ik was nooit het grootste talent in de jeugd, weet je, sloeg nooit een lichting over. De laatste twee jaar werd ik ineens heel snel en toen ging het ook snel."