Daarom hadden we ook al een afkoopsom in het contract van Bosz opgenomen

"Daarom hadden we ook al een afkoopsom in het contract van Bosz opgenomen"

24-05-2017 09:52
8

Peter Bosz stond vóór afgelopen zomer al een tijdje op een lijstje van Ajax als mogelijke opvolger van Frank de Boer. Jordi Cruijff vertelt dat woensdag in de Volkskrant. Cruijff en Bosz werkten enige tijd samen in Israël, bij Maccabi Tel Aviv. 

"Toen Peter naar Tel Aviv kwam wist ik al dat hij een van de favoriete trainers was om Frank de Boer op te volgen bij Ajax. De directie van Ajax heeft echt niet ineens besloten om Bosz te halen, toen Frank vorig seizoen bevestigde dat hij zou stoppen", aldus Cruijff, die technisch directeur is bij Maccabi. "Daarom hadden we ook al een afkoopsom in het contract van Bosz opgenomen."

Cruijff zag dat de selectie van Ajax aan het begin van het seizoen moest wennen aan de filosofie van Bosz. "De voorbereiding verliep moeizaam. Niet zo gek met een trainer, die er extreme ideeën op nahoudt. De selectie moest wennen aan het concept van Bosz, die met zoveel risico en lef wil spelen."

"Bosz wijkt nooit af van zijn principes, durft ook jonge spelers op te stellen. Het werpt zijn vruchten af. Peter heeft pech gehad dat hij met zoveel punten niet landskampioen werd met Ajax, het overkwam hem ook bij Maccabi Tel Aviv."