Kopschoppende Man City-verdediger op film gezet tijdens ruzie: 'Moest ingrijpen'

Kopschoppende Man City-verdediger op film gezet tijdens ruzie: 'Moest ingrijpen'

Gepubliceerd: woensdag 24 mei 2017 om 15:54wo 24-05-2017 om 15:54

Jason Denayer, speler van Manchester City en de Belgische nationale ploeg, is deze week betrokken geraakt bij een vechtpartij in Brussel. Op beelden is te zien hoe de verdediger iemand die op de grond ligt, tegen zijn hoofd schopt. Denayer laat weten dat hij spijt heeft van zijn daad. 

Een vriend van de 21-jarige voetballer, die dit seizoen werd verhuurd aan Sunderland, raakte betrokken bij een vechtpartij. "Het was een impulsieve daad die ik natuurlijk betreur, het was een conflict dat niet eens het mijne was. Ik hoorde een vriend schreeuwen op straat. Ik zag hoe een man bovenop mijn vriend zat en hem sloeg. Hij was in gevaar was en dus moest ik wel ingrijpen", laat hij weten in een officiële verklaring. 

"Jason heeft ons het hele verhaal verteld en ­we hebben geen enkele reden om aan zijn versie van de ­feiten te twijfelen", zegt de manager van de international. "Hij is enkel tussenbeide gekomen om zijn vriend te helpen en de vechtpartij te stoppen. De video toont niet het hele incident. De persoon die de trap krijgt, was even daarvoor de beste vriend van Jason halfdood aan het slaan. Zijn reactie was er een van paniek en bescherming. Jason wilde het geweld doen stoppen.

De BBC meldt dat er vooralsnog geen aanklacht is ingediend tegen Denayer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws