'Natuurlijk is Dick de baas, maar in de wedstrijd is het aan mij om te reageren'

'Natuurlijk is Dick de baas, maar in de wedstrijd is het aan mij om te reageren'

24-05-2017 21:36
2

Hoewel Fred Grim formeel nog de leiding heeft over het Nederlands elftal, laat de interim-bondscoach er geen twijfel over bestaan wie aan de touwtjes trekt. Dick Advocaat regeert vanuit Istanbul.

"Natuurlijk is Dick de baas. Maar wel in goed overleg", zegt Grim tegen de NOS. "Ik ben een keer in Istanbul geweest en nu hebben we dagelijks telefonisch contact." Advocaat maakt het seizoen af bij Fenerbahçe en mist daardoor de oefeninterlands tegen Marokko en Ivoorkust. "Aan de voorkant bespreken we heel veel scenario's, maar er zal in een wedstrijd altijd wel iets gebeuren wat niet voorzien is en dan is het aan Frans Hoek en mij om daarop te reageren", aldus Grim.

Twee dagen na het duel met Ivoorkust neemt Advocaat het stokje officieel over. Dan heeft hij samen met Ruud Gullit nog drie dagen om Oranje voor te bereiden op de WK-kwalificatiewedstrijd met Luxemburg op 9 juni. "Er ligt een hele mooie klus", stelt Grim, die weet wat hem tot die tijd te doen staat. "We moeten er een team van maken en goede resultaten boeken in de aanloop naar Luxemburg."

"Het is lastig dat we nu nog niet iedereen bij elkaar hebben", vervolgt de voormalig Ajax-doelman. "Volgende week komen er nog jongens bij en later stromen er nog eens jongens uit Turkije en Italië in." Donderdag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Ook dat gebeurt in overleg. "Dick is heel erg geïnteresseerd hoe deze dagen verlopen en hoe de jongens zich manifesteren."