Ziyech legt uit: Ik had er al een paar dagen last van, foutje van de tandarts

Ziyech legt uit: "Ik had er al een paar dagen last van, foutje van de tandarts"

24-05-2017 23:20
28

Hakim Ziyech erkent dat Ajax weinig uitgelezen mogelijkheden kreeg in de Europa League-finale tegen Manchester United. Waar dat aan lag, weet de spelmaker van de Amsterdammers niet.

"Ik denk dat we in de erste tien minuten in de fase zaten van of we wel durfden te voetballen. Daarna kwam het een beetje los, mar we creëerden niet veel kansen", laat Ziyech weten bij RTL7. "Als ik wist hoe dat kwam had ik er iets aan gedaan. Het was goed tot de zestien meter, maar daar hield het op."

"Ik denk niet dat het fysiek was, ik weet niet hoe het komt", vervolgt de Marokkaan. "We kregen een paar kleine kansen, maar grote kansen waren het niet. Op een gegeven moment zaten heel veel dingen tegen. Dan blijf je gaan en forceren, maar merk je dat het echt niet meer gaat lukken."

Ziyech wil het Europese toneel desondanks met opgeheven hoofd verlaten. "Natuurlijk kan je met een goed gevoel terugkijken. Maar als je in de finale staat, baal je dat je het zo weggeeft. We kunnen met opgeheven hoofd weggaan, maar het is natuurlijk wel een teleurstelling."

Ziyech stond overigens met een dikke wang op het veld van de Friends Arena. "Ik had er al een paar dagen last van. Een foutje van de tandarts..."