Felle Bosz sneert: 'Het makkelijkste dat er is, hè. Een bal naar voren peren'

Felle Bosz sneert: 'Het makkelijkste dat er is, hè. Een bal naar voren peren'

24-05-2017 23:31
71

Ajax kon in de Europa League-finale geen vuist maken tegen het tactisch uitgekookte Manchester United. Trainer Peter Bosz was na afloop in de Friends Arena in Solna evenwel weinig vleiend over het spel van de Engelsen.

"Dat is het makkelijkste wat er is, hè. Een bal naar voren peren", zei Bosz tegen FOX Sports. "Als de keeper de bal heeft en hem lang speelt, dan kunnen wij daar weinig aan doen. Bij hen is het alles lang op Fellaini, dat wisten we en daardoor zijn we in de problemen gekomen. We wisten dat we tegen zo'n ploeg niet op achterstand moesten komen, maar dat gebeurde op een ongelukkige manier wel."

Daarmee doelde Bosz op de openingstreffer van Paul Pogba in de achttiende minuut. "In de tweede helft kwam de 2-0 na een corner uit een klutsbal, ook niet door goed voetbal", vervolgt de oefenmeester. "Zij bouwden totaal niet op, het werd kick en rush", vervolgt Bosz. "En om eerlijk te zijn: het heeft er voor ons niet ingezeten vandaag."

Bosz geeft aan dat Ajax desondanks 'absoluut trots' kan zijn op de Europese prestaties. "Na afloop heb ik niet veel gezegd, vanwege de enorme teleurstelling bij iedereen. Ik heb wel gezegd: 'Haal die medaille op met je kop omhoog'. Dat mag wel, als je naar onze hele Europese campagne kijkt."