Promotie lonkt voor NAC dankzij goal Dessers en grote blunder NEC

Promotie lonkt voor NAC dankzij goal Dessers en grote blunder NEC

25-05-2017 20:25
17

NAC Breda heeft de thuiswedstrijd tegen NEC gewonnen (1-0). De ploeg van Stijn Vreven trok in de slotfase de zege naar zich toe door een treffer van Cyriel Dessers, en mag dromen van promotie naar de Eredivisie.

NAC en NEC hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Beide ploegen drongen aan, maar konden geen grote schade aanbrengen. De wedstrijd leek te kantelen doordat scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart trok voor Wojciech Golla. De videoscheidsrechter besliste echter anders. Golla maakte een vermeende overtreding op Dessers, maar die werd ingetrokken omdat de Belg de eerste overtreding gemaakt zou hebben.

Beide ploegen deelden elkaar in de tweede helft wat speldenprikjes uit, maar NEC hielp NAC in de slotfase in het zadel doordat Michael Heinloth opzichtig begon te blunderen. De verdediger gaf de bal uit het niets weg, waarna Dessers oog-in-oog met doelman Joris Delle niet faalde.

NAC trok de 1-0 zege over de streep en kan het karwei komende zondag in Nijmegen afmaken. Als de ploeg van Vreven dat voor elkaar krijgt, promoveert het naar de Eredivisie en zingt NEC komend seizoen een toontje lager.