Finale tegen United laatste kunstje: Ik heb een prachtig jaar gehad bij Ajax

Finale tegen United laatste kunstje: "Ik heb een prachtig jaar gehad bij Ajax"

26-05-2017 07:52
20

De huurperiode van Bertrand Traoré is ten einde gekomen en daardoor keert de aanvaller terug bij Chelsea. De Burkinees geeft aan niet te weten waar zijn toekomst ligt.

"Ik hoop dat ik daar kan terugkeren. Mourinho liet mij twee jaar geleden debuteren in de Europa Cup bij Chelsea. Nu stond ik tegenover hem. Hij kwam na de finale nog naar me toe. Dat was mooi", zegt Traoré in gesprek met De Telegraaf.

Waar ligt de toekomst van de linkspoot? Traoré zelf weet het niet. "Ik ben niet degene die het bepaalt." De aanvaller wordt gelinkt aan een transfer naar Olympique Lyon. Ook de ochtendkrant meldt dat de Franse club, door Ajax uitgeschakeld in de halve finales van de Europa League, geïnteresseerd is. Chelsea wil Traoré echter liever niet meer naar het buitenland transfereren. 

De Europa League-finale van Ajax was het laatste kunstje van Traoré. "Ik heb een prachtig jaar gehad bij Ajax. We hebben deze finale verloren, maar we hebben het tot aan de finale geweldig gedaan met deze ploeg. We speelden altijd om aan te vallen. 'Move the ball and play fast', waren de woorden van Peter Bosz. Alleen hadden we in de finale met een topploeg als Manchester United te maken."