'De mensen in Amsterdam weten dat ik Ajacied ben. Maar ik wilde deze prijs winnen'

'De mensen in Amsterdam weten dat ik Ajacied ben. Maar ik wilde deze prijs winnen'

26-05-2017 08:09
5

Daley Blind trof woensdagavond veel bekende gezichten op het veld tijdens de Europa League-finale tussen Manchester United en Ajax. De geboren Amsterdammer zadelde daarnaast de nodige vrienden met een dilemma op in Stockholm.

"Vanaf de eerste seconde had ik kippenvel toen ik het veld betrad. Een heel groot deel van het stadion was gevuld met Ajax-fans", blikt Blind terug in De Telegraaf. "Recht tegenover de fanatiekste fans hadden ze de aanhang van United gezet. Die ging met alle kracht in tegen het geluid van de Ajax-fans. Het maakte deze finale voor mij zo speciaal."

De beste vrienden van Blind moesten een keuze maken. Een paar zaten in het Ajax-vak en een paar in het United-vak. "Goed dat ze zich niet verloochend hebben", grijst Blind. "Ik ben enorm trots dat ik uiteindelijk als winnaar van het veld ben gestapt, maar ik ben ook trots dat Ajax met al zijn jonge talenten de finale tegen ons heeft bereikt. De mensen in Amsterdam zullen heus wel weten dat ik nog steeds Ajacied ben. Maar ik denk dat ze ook begrijpen dat ik deze prijs ten koste van alles wilde winnen."

De verdediger wil ook nog iets rechtzetten. "Iedereen zegt natuurlijk dat wij een teleurstellend seizoen kenden. We zijn zesde geworden in de competitie en dat is geen plek waar wij willen staan. Maar aan het eind van de rit hebben wij drie prijzen (Community Shield, de League Cup en Europa League) gewonnen. Wie kan dat zeggen?"