VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: liefst zeven Feyenoorders en vier Ajacieden

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: liefst zeven Feyenoorders en vier Ajacieden

26-05-2017 12:00
50

Het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar is bekend. De laatste twee weken hebben de bezoekers van VoetbalPrimeur bijna 70.000 (!) stemmen uitgebracht op hun favorieten voor het beste team van dit seizoen.

Per positie waren we op zoek naar de beste speler van dit Eredivisie-seizoen. Ook de trainers deden mee in de verkiezing. Uiteindelijk zijn we door jullie stemmen tot de volgende namen gekomen. Twee clubs staken er dit seizoen bovenuit in de Eredivisie en om die reden zijn er door onze bezoekers geen spelers van andere clubs in het team gestemd.

Brad Jones (Feyenoord) - 44%
Het ging tussen twee doelmannen: Brad Jones en André Onana. Beiden gingen lang gelijk op in een zinderende strijd met ieder 42 procent van de stemmen. De laatste dagen nam Jones echter afstand, waardoor hij met 44 procent van de stemmen de plek onder de lat veroverde.

Rick Karsdorp (Feyenoord) - 59%
Karsdorp voelde geen concurrentie op de rechtsbackpositie. Met 59 procent van de stemmen was hij de overduidelijke winnaar in de poll. Giovanni Troupée van FC Utrecht (17 procent) en Joël Veltman van Ajax (15 procent) volgden op ruime afstand.

Davinson Sánchez (Ajax) - 50%
Met vijftig procent van de stemmen volgens de bezoekers van VoetbalPrimeur de beste verdediger in de Eredivisie dit seizoen. De Ajacied maakte een indrukwekkend debuutjaar door in Amsterdam en heeft daarmee de leidersrol in onze defensie bemachtigd.

Eric Botteghin (Feyenoord) - 27%
Aan de zijde van Sánchez staat Eric Botteghin, die in dezelfde verkiezing 27 procent van de stemmen veroverde. Daarmee bleef hij weliswaar ver achter Sánchez, maar ook ver voor nummer drie Jan-Arie van der Heijden (9 procent)

Terence Kongolo (Feyenoord) - 45%
Al de vierde Feyenoorder in het Elftal van het Jaar met 45 procent van de stemmen op de linksbackpositie, al stond hij dit seizoen vaker geblesseerd langs de kant dan hem lief is. Nick Viergever (28 procent) en Ridgeciano Hap (20 procent) eindigden op ruime afstand van Kongolo.

Karim El Ahmadi (Feyenoord) - 48%
Een volledig verdiende plek voor El Ahmadi in het Elftal van het Jaar. Hij kreeg 48 procent van de stemmen in de verkiezing voor zijn positie na het spelen van een cruciale rol in het titeljaar van Feyenoord.

Lasse Schöne (Ajax) - 23%
Met 23 procent van de stemmen tweede achter El Ahmadi in de verkiezing voor het defensieve en centrale middenveld. Schöne bleek de man die het spelletje van Peter Bosz bij Ajax mogelijk maakte dit seizoen.

Jens Toornstra (Feyenoord) - 30%
De speler met de meeste stemmen in de verkiezing voor beste aanvallende middenvelder/buitenspeler met 30 procent van de stemmen. Vocht zich knap in de Feyenoord-basis en werd een van de meest scorende en productieve spelers in de Eredivisie.

Davy Klaassen (Ajax) - 23%
Ook Klaassen scoorde er dit seizoen op los in de Eredivisie en pakt daarmee de tweede plek achter Toornstra met 23 procent van de stemmen. Daarmee blijft hij net voor ploeggenoot Hakim Ziyech, die 15 procent van de stemmen kreeg.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord) - 52%
De topscorer van de Eredivisie en daarmee een logische keuze van onze bezoekers voor de spitspositie. Pakte 52 procent van de stemmen in de spitsenverkiezing.

Kasper Dolberg (Ajax) - 25%
Ver achter hem Kasper Dolberg met 25 procent van de stemmen, genoeg voor een plek naast Jörgensen in het elftal. Door zijn goede debuutseizoen laat hij onder meer Samuel Armenteros en Ricky van Wolfswinkel (beiden vijf procent) achter zich.

Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) - 60%
Met overmacht tot beste trainer van het seizoen verkozen door onze bezoekers. Van Bronckhorst kreeg liefst 60 procent van de stemmen en bleef daarmee ver voor Peter Bosz (28 procent) en Erik ten Hag (6 procent).

Totaal aantal stemmen: 69341