AZ komt met statement en biedt excuses aan: Dat is niet goed te praten

AZ komt met statement en biedt excuses aan: "Dat is niet goed te praten"

26-05-2017 14:28
22

AZ heeft in een statement op de eigen website excuses aangeboden vanwege de ongeregeldheden van donderdagavond in het duel met FC Utrecht (3-0). Tegen het einde van de wedstrijd kwamen fans van beide ploegen oog in oog met elkaar.

Een groep fans van Utrecht slaagde erin om tickets aan te schaffen voor plaatsen op de tribune van AZ, naast het uitvak. Dit leidde in de slotfase tot een onaangename sfeer.  "Uiteraard betreuren we dat deze FC Utrecht-supporters op een AZ-tribune terecht zijn gekomen", zegt directeur Robert Eenhoorn.

"Dat is niet goed te praten en past niet bij een gastvrije en toegankelijke club als AZ. Er gold voor deze wedstrijd een clubkaartverplichting, maar dit systeem is helaas niet waterdicht gebleken. Via via kunnen fans aan clubcards komen waarmee ze kaarten voor de thuisspelende club aanschaffen. Dat is een groot punt van zorg."

Eenhoorn kondigt aan dat AZ gaat evalueren. "We gaan evalueren wat er fout is gegaan en hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen. Voor ons staat vast: de bezoeker moet zich in het AFAS Stadion veilig voelen en genieten van het spel."