'MVV deelt eerste straf uit: man van Hitlergroet aan Stevens meteen opgespoord'

'MVV deelt eerste straf uit: man van Hitlergroet aan Stevens meteen opgespoord'

27-05-2017 07:12
21

De man die Huub Stevens de Hitlergroet bracht heeft een stadionverbod gekregen. Het was een van de gebeurtenissen tijdens de zeer hete Limburgse derby tussen MVV en Roda JC (0-0).

Stevens kreeg bier over zich heen en raakte daarna in een woordenwisseling met de 'MVV-fan'. In die woordenwisseling bracht de man de Hitlergroet. Omdat alles duidelijk op beeld stond, kon MVV hem makkelijk opsporen. Hij kreeg een stadionverbod, weet De Telegraaf. Over de lengte daarvan is niets bekend.

Voor het incident ontspoorde het duel donderdag volledig. Een deel van de MVV-aanhang zocht de confrontatie met die van Roda. Daarom werd het play-offduel tussen de rivalen stilgelegd. MVV heeft een onderzoek gestart om de verantwoordelijken op te sporen. Bij één stadionverbod zal het in ieder geval niet blijven.

Ondanks de ongeregeldheden mag MVV zondag eigen supporters meenemen naar Kerkrade. De return maakt uit wie zich volgend jaar in de Eredivisie speelt. Stevens werd deze week aangesteld als tijdelijke opvolger van de ontslagen Yannis Anastasiou.