Jans over memorabel Ajax-duel: 'Verschrikkelijk, maar ons heeft het geholpen'

Jans over memorabel Ajax-duel: 'Verschrikkelijk, maar ons heeft het geholpen'

27-05-2017 13:31
13

Terugkijkend op zijn vier seizoenen in dienst van PEC Zwolle, was de bekerwinst in 2014 natuurlijk hét hoogtepunt voor scheidend trainer Ron Jans. Op 20 april 2014 werd Ajax met 5-1 verslagen in De Kuip. Incidenten met vuurwerk zorgden voor een zwart randje, herinnert Jans zich. 

"Heel Nederland blijft dit bij, maar zeker de groundsman Erwin Beltman. Die had de tranen in zijn ogen staan", vertelt Jans aan Voetbal International, terwijl hij kijkt naar een foto met daarop een gigantische rookwalm. Ajax-fans gooiden vuurwerk op het veld en de finale werd al vroeg in de wedstrijd enige tijd stilgelegd.

"Het was verschrikkelijk. Maar ons heeft het geholpen. Volgens mij baalden Frank de Boer én Ajax op dat moment van de eigen supportersschare. Zij zaten in die kleine, warme kleedkamer van de gasten en wij in de luxe kleedkamer van Feyenoord", aldus Jans.

"Met fietsen, fitness en alles. Het paste allemaal in het script dat iemand moet hebben geschreven, al weet ik tot op de dag van vandaag niet wie dat is geweest."