Mertens is eindelijk akkoord met Napoli: speciale transferclausule opgenomen

Mertens is eindelijk akkoord met Napoli: speciale transferclausule opgenomen

27-05-2017 15:20
7

De kogel is eindelijk door de kerk: Dries Mertens heeft na lange onderhandelingen met Napoli een akkoord bereikt over een nieuw contract. Dat maakte voorzitter Aurelio De Laurentiis bekend op Radio Kiss Kiss Napoli.

Het nieuwe contract loopt tot 2020. De voorzitter liet bovendien weten dat er een clausule in de verbintenis is opgenomen die het voor Mertens mogelijk maakt om voor een vastgestelde transfersom naar China te vertrekken. Chinese clubs kunnen Mertens voor naar verluidt 29 miljoen euro ophalen, terwijl alle andere clubs met Napoli in onderhandeling moeten bij eventuele interesse in Mertens.

"Dries zal nog een paar jaar bij ons blijven, tenzij hij naar China wil en iemand volgend jaar die clausule wil betalen. Die clausule wilde Dries zelf en kon ik niet weigeren. Ik ben er geen voorstander van na de Higuain-fout (zijn clausule werd gelicht door Juventus, red.), maar we hebben ervan geleerd, dus de bepaling is alleen geldig voor China. Iedereen kan rustig blijven: Mertens zal alleen voor Napoli spelen in Italië. Als hij vertrekt, gaat hij naar het buitenland", aldus De Laurentiis.