Bruggink noemt Ajax-duo en Feyenoorder in rijtje met wereldsterren: 'Pogba niet'

Bruggink noemt Ajax-duo en Feyenoorder in rijtje met wereldsterren: 'Pogba niet'

27-05-2017 17:32
17

Arnold Bruggink is blij dat de 'echte voetballers' dit seizoen in de spotlights staan. De columnist van Voetbal International geniet van spelers als Luka Modric, Thiago Alcántara en Eden Hazard, schrijft hij.

'Nu het seizoen ten einde loopt, kunnen we gelukkig één ding constateren: het zijn nog steeds de echte voetballers die ertoe doen en die de emoties losmaken. Want over wie wordt nu gesproken? Hakim Ziyech en Kasper Dolberg bij Ajax, Karim El Ahmadi (foto) bij Feyenoord. Thiago Alcántara en Arjen Robben bij Bayern München', steekt de oud-prof van wal. 

'Eden Hazard bij Chelsea. David Silva en Kevin De Bruyne bij Manchester City. Paulo Dybala van Juventus. Het zijn de pure voetballers die het verschil maken en de discussies domineren. En niet een marketingmachine als Paul Pogba'. 

Ook van Real Madrid-maestro's Luka Modric en Toni Kroos geniet Bruggink. 'Man, wat zijn ze goed. Als je zo'n extreme handelingssnelheid en zo’n spelinzicht hebt als zij, dan doen fysieke kracht en sprintsnelheid er niet meer zo toe. De schoonheid van het voetbal wordt nog steeds gemaakt door dit soort spelers.'