'FC Twente belandt in zoektocht naar Ünal-opvolger bij transfervrije Pool'

'FC Twente belandt in zoektocht naar Ünal-opvolger bij transfervrije Pool'

27-05-2017 19:38
6

Een transfergerucht uit Duitsland: FC Twente zou belangstelling hebben voor Artur Sobiech. De Poolse spits stond de afgelopen zes seizoenen onder contract bij Hannover 96. Zijn contract loopt deze zomer af en dus kan Sobiech (26) transfervrij worden ingelijfd. 

Sobiech slaagde er dit seizoen met Hannover in om te promoveren naar de Bundesliga, maar zelf is de aanvaller er na de zomer niet meer bij. Enkele weken geleden maakte Hannover bekend dat de dertienvoudig international vertrekt. 

FC Twente zou volgens de Hannover Algemeine één van de ploegen zijn die aast op de oud-speler van Polonia Warsaw. De Tukkers zijn op zoek naar een nieuwe spits, nu het vaststaat dat Enes Ünal gaat verkassen naar een andere club. Dit seizoen scoorde de jonge huurling van Manchester City aan de lopende band op de Nederlandse velden.

Sobiech tekende dit seizoen voor twee competitiegoals namens Hannover. De jaargang 2015/16 was zijn beste in de Bundesliga. Toen maakte Sobiech zeven doelpunten. Ook ploegen uit Duitsland en Polen zouden op de aanvaller azen.